14-daags impact project op Moondance

zeil expeditie naar de meest afgelegen plekken, afval ruimen, de natuur in en onderzoek doen!

Op de Moondance bieden we meer ruimte voor projecten met een positieve impact op mens en natuur. Na 3 jaar met ons nieuwe schip Moondance, lijkt het erop dat we eindelijk op het punt komen om onze jaarlijkse kosten te kunnen dekken. Komende augustus organiseren we 3 keer een 14 daagse expeditie waar 8 deelnemers per week zich kunnen inschrijven. 

De projecten organiseren we samen met deelnemers van Scouting Nederland en zullen plaatsvinden op het zeilschip Moondance. Net als de lucht is de zee ook altijd in beweging. Er is sprake van een constante stroming overal op alle zeeën in onze wereld. Een van deze stromingen is de Noord-Atlantische stroming en zorgt ervoor dat je kratten van Portugese vissers tegenkomt in de fjorden van Noorwegen. De hoeveelheid afval en plastic langs de kust van Noorwegen is een groot probleem. Het doel is om met de deelnemers zoveel mogelijk afval te verzamelen. Daarnaast doen we met de deelnemers naar het gevonden afval en doen we toegankelijke tests naar de kwaliteit van zeewater, zoals de waterkwaliteit rond viskwekerijen. Op deze manier ga je echt op expeditie, lever je een positieve impact en leer je veel!

In het kort

Projectweken Noorwegen

8 deelnemers

Bodø

Vertrekdata

2024

5 augustus, 19 augustus en 26 augustus

Locatie

Het zomerseizoen op de Lofoten eilanden begint in juni en eindigt in september. Gedurende deze periode variëren de temperaturen van 10 tot 20 graden Celsius. In augustus gaat de zon nauwelijks onder, wat volop mogelijkheden biedt voor een efficiënte expeditie.

Het vertrek- en aankomstpunt voor deze reis is de haven van Bodø. Je kunt Bodø gemakkelijk bereiken door vanuit Oslo te vliegen. We hebben gekozen voor 14-daagse expedities om wekelijks vliegen te voorkomen. Deelnemers en begeleiders reizen als groep heen en terug naar Nederland. 

Bodø

Lofoten

Steigen

Programma

Zeil Expeditieschip Moondance

Moondance, een 56ft Koopmans, haalt zijn ontwerpinspiratie uit het zeilschip “De Jager” van Dick Koopmans, winnaar van de “Round of Britain 2006” en de “Cold Handed Cup 2007.” Dit maakt Moondance een werkelijk uitzonderlijk schip, speciaal ontworpen voor expedities in het hoge noorden. Met zijn hoge centrale lounge, comfortabele accommodatie voor negen personen, een scala aan verwarmingstoestellen, een goed uitgeruste badkamer met douche en royale opbergruimte, combineert Moondance avontuur en comfort in één pakket.

things to know

niet aanpassen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Professionele aanpak

Samen met InTheSameBoat voeren we de opruimacties uit. ITSB is één van de meest professionele organisaties in het opruimen van zwerfafval in verlaten streken. Wij hebben zelf zes jaar geleden maand lang afval opgeruimd met kinderen van een zeilschool aan boord van een ander schip. Hieruit hebben we onderzoek gedaan naar afval en ons doel was om er ski’s van te maken. De documentaire was onder andere te zien was in Tuschinski Amsterdam. Met deze ervaring en samenwerking kunnen we op de meest afgelegen plekken veiligheid garanderen en is de operatie optimaal.

Eigen Bijdrage & verwachtingen

We zetten onze boot in tegen kostprijs. Een deel wordt gefinancierd door subsidies en het andere deel door deelnemers. Deelname is €800, wat bestaat uit:
– Zeil expeditie schip Moondance plus faciliteiten
– Kapitein en crewlid 
– 14 daags programma en randactiviteiten
– 3 maaltijden per dag inclusief snacks
* Reis (heen/terug) naar Bodo is voor eigen rekening. 

We raden (vooral jonger) deelnemers aan om een crowdfundcampagne te starten om het bedrag bij elkaar te krijgen. Wanneer deze crowdfunding niet succesvol is stellen we ouders garant voor het overige bedrag. 

Planning

Alle trips starten en eindigen in Bodo, en met de onderstaande data kunnen zowel de heen- als terugreis worden gepland.

Elke trip wordt voorafgegaan door twee informatieavonden. Tijdens de eerste avond worden onderwerpen als de kennismaking tussen deelnemers, begeleiding en schipper, crowdfunding en het plannen van de heen- en terugreis besproken. De tweede avond is gericht op de laatste voorbereidingen voor vertrek, waarbij zaken zoals inpakken, verzekeringen, verzamelplaatsen en financiële afhandeling worden gecontroleerd en bijgestuurd indien nodig.

Expeditie 1: Aan boord vanaf maandagmiddag 5 augustus tot zondagochtend 18 augustus.

  • Informatieavond 1:  10 juni om 18:00 uur via Google Meets
  • Informatieavond 2: 15 juli om 18:00 uur via Google Meets

Expeditie 2: Aan boord vanaf maandagmiddag 19 augustus tot zondagochtend 1 september.

  • Informatieavond 1: 10 juni om 19:00 uur via Google Meets
  • Informatieavond 2: 15 juli om 19:00 uur via Google Meets

Expeditie 3: Aan boord vanaf maandagmiddag 2 september tot zondagochtend 15 september.

  • Informatieavond 1: 10 juni om 20:00 uur via Google Meets
  • Informatieavond 2: 15 juli om 20:00 uur via Google Meets
Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Groepsindeling

Per trip zullen er 9 of 10 mensen aan boord zijn, wat bestaat uit 1 kapitein, 1 crew lid, minimaal 1 begeleider en 6 helden en heldinnen. Helden en Heldinnen zijn tussen de 12 en 20 jaar oud en begeleiders tussen de 20 en 30.

Schippers en begeleiding

Als begeleider ben je een integraal onderdeel van de vrijwilligersgroep, maar je hebt ook specifieke verantwoordelijkheden. Naast de eigenschappen van een held of heldin, wordt er van je verwacht dat je zorgzaam en geduldig bent, ervaring hebt met het begeleiden van groepen, proactief bent en initiatief neemt, fit bent en kunt omgaan met weinig slaap gedurende twee weken. Je moet in staat zijn om het avondeten voor 9 mensen te bereiden, bekend zijn met buitenboordmotoren en bijbootjes, en ervaring hebben met zeilen en kajuitboten.

De schippers die aan dit project deelnemen, hebben een indrukwekkend profiel. Ze hebben minstens 5000 nautische mijlen gevaren in kustwateren en hebben Atlantische oversteken gemaakt. Ze zijn in het bezit van certificeringen zoals RYA Yachtmaster, marcom-B, STCW en EHBO voor op zee (RYA). Ze hebben minstens een maand ervaring met ons zeilschip Moondance, hebben zich bewezen in ijscondities, zijn bedreven in het omgaan met diverse persoonlijkheden, hebben een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en zijn goed bekend met de extremen die Noorwegen te bieden heeft.

Hoe kan ik me inschrijven?

Schrijf je in via de aanmeldbutton (of deze link) die is verspreid over deze pagina. Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Tot 31 mei kan jij je inschrijven en de eerste week van juni hoor je of je bent geselecteerd voor deelname. Neem in de tussentijd gerust contact met ons op voor vragen via mail of telefoon.

What people say 

Marco _enzian
Marco _enzian
6 February 2024
One of my best trips that I have done in my life .. my dream was sailing and splitboarding in one trip. So it was perfect at the moondance ⛵.. we where sailing with a strong wind 🌬️ and big 🌊.. and 2 mornings I wake up and the boat ⛵was full of 30cm fresh Powder 🌨️❄️.. We had perfect day at the mountains of Norway... A dream trip for me.. hope to visit soon again for a other dream sailing and touring ♥️
Johan Schuurman
Johan Schuurman
4 February 2024
Wij hebben een zeilreis gemaakt met de Moondance aan de westkust van Groenland. Dit was een levens veranderende ervaring waar wij de bemanning enorm dankbaar voor zijn. De professionaliteit van de gehele bemanning in die afgelegen regio was top! Daarnaast was de sfeer en samenwerking aan boord gedurende de onafgebroken zeiltocht van 7 dagen uitstekend. De hele reis was indrukwekkend en overtrof alle verwachtingen. De gehele bemanning zit in ons hart.
Marjolein Postma
Marjolein Postma
30 January 2024
Fantastische reis in Noorwegen gehad! Goed verzorgd en ontzettend leuke crew. Aanrader!
Floris Rijssenbeek
Floris Rijssenbeek
25 January 2024
Absolutely the best sailing and ski experience I have ever had! It's an adventure I will never forget thanks to the professional warm crew.
Nina Gigele
Nina Gigele
23 May 2023
I have been organising a Sail & Ski trip via #skiwithnina for 6 people and I found Sailing Taxi. I am happy that we worked together - smooth, same mindset, great cooperation and amazing trip!
Niels Sijpheer
Niels Sijpheer
6 May 2023
Begin April ben ik op pad geweest in Lyngen en Senja (Tromsø, NO) met Luuk en Eileen van Sailing Taxi, samen met 6 andere tour skiers. Zeilend door prachtige fjorden met witte sprookjesbergen op zoek naar ski-avontuur. Voor mij een droom die uitkwam. Het schip en de bemanning hebben daar enorm aan bijgedragen. De Moondance is een heerlijk schip, goed verwarmd, degelijk en ruim met voldoende opbergruimte voor alle spullen en heerlijke bedden. Thuiskomen op het warme schip was een heerlijke borrelhap en het eten stond vaak al klaar. Gezelligheid rond de eettafel en ook de mogelijkheid om je even af te zonderen. Geweldig om op deze wijze samen de Noorse poolwinter te beleven. Schipper Luuk en stuurvrouw Eileen zorgen er ongemerkt voor dat alles goed verloopt: voorraden aanvullen, vuil wegbrengen, water en dieseltanks vullen, motoronderhoud en zorg besteden aan alles dat hierom vraagt, navigeren, aanleggen langs besneeuwde en ijzige steigers, aan de wind zeilen bij 6 Bft tegen hoge golven om de boot te verplaatsen naar een plek waar we met de skies uitkwamen … kortom: epic! Ik zou niet weten wat er beter kan. Of ja, toch: de temperatuur van het zwemwater. Die was wat fris! Warme groet, Niels
max mudde
max mudde
20 January 2023
Top trip gehad. Prachtige ervaring. Alles is professioneel geregeld en het contact voorafgaand aan de reis is erg goed. Je weet precies waar je aan toe bent. Zeker een aanrader als je toe bent aan een avontuurlijke trip!
Rein Arnold
Rein Arnold
22 November 2022
Get out of your chair and go sailing with the Sailing Taxi! Fun guaranteed
Matthijs Westerveld
Matthijs Westerveld
22 November 2022
One of the most special adventures of my life. Awesome staff who take great care of their guests.
Artine van den Engel-Schouten
Artine van den Engel-Schouten
22 November 2022
Prachtig reis in Schotland gemaakt. Goede verzorging, lekker eten, prachtige ervaring.